5 Lucruri pentru care NU trebuie să ceri iertare

NO

Dacă ești sincer cu tine, știi deja că nu toți oamenii din viața ta te sprijină în fiecare rezoluție pe care o iei. Este inevitabil, vei fi judecat, iar asta nu înseamnă că va trebui să te scuzi pentru că ai luat o decizie cu care ei nu sunt de acord.

5 Lucruri pentru care nu trebuie să ceri iertare:

  1. Trecutul tău. Ai un prieten sau un membru al familiei care de fiecare dată când vorbiți aduce în discuție un caz din trecut? Ceva ce s-a întâmplat cu ani de zile în urmă? Încearcă în continuare să te manipuleze cu asta? Trecutul este trecut. Cu toții facem greșeli, unele prostești, dar acestea nu mai fac parte din ceea ce suntem astăzi, ne-am iertat pentru ele și nu trebuie să ne cerem scuze mereu.
  2. Dacă îți susții credințele. Te-a făcut cineva să te simți vinovat pentru propriile valori sau credințe? Din păcate, părinții, prietenii sau colegii se pricep să facă asta, deoarece credințele tale nu coincid cu ale lor. Dar, în loc să te retragi și să te scuzi, fă un pas în față și susține-te încă o dată. Această asertivitate te va ajuta să îți mărești încrederea în tine.
  3. Dacă îți exprimi emoțiile. Ți-a spus cineva vreodată că ești ”copil” dacă plângi sau ți-a spus că ești ”nebun” doar pentru că erai foarte vesel și exuberant? Nu ai de ce să te scuzi pentru emoțiile tale. De fapt, exprimarea lor este un comportament sănătos, care te va face să fii mai fericit și împăcat cu viața ta.
  4. Dacă ștergi prietenii de pe facebook. Să fim sinceri, nu toți prietenii care se regăsesc în facebook-ul nostru sunt prieteni cu adevărat. Unii dintre ei pot deveni deranjanți, supărători sau pur și simplu nu îi mai vrem acolo și este în regulă să îi ștergem din lista de prieteni. Este un semn că ne interesează starea noastră de bine, nu trebuie să ne simțim neplăcut pentru că facem acest lucru si nici să ne cerem scuze.
  5. Dacă ești Tu. Ești puțin ciudat, molcom sau dimpotrivă, iute sau încăpățânat? Și tu te placi așa cum ești? Atunci, nu ai nici un motiv pentru care să îți ceri scuze că ești Tu. Dacă alții au o problemă cu asta, este problema lor. Nu trebuie să ceri iertare pentru felul în care ești, pentru preferințele sau acțiunile tale, căci ele te definesc ca persoană.

Data viitoare când vei avea tendința să ceri iertare, ia o pauză, respiră și întreabă-te dacă este nevoie să faci acest lucru. În cazul în care răspunsul este nu, atunci nu este necesar să o faci.

Posted in Uncategorized and tagged .