5 Semne care reflectă tendința noastră de a fi controlați

illusion-of-control

  1. Nu ai suficientă grijă de tine. Dacă tu nu ai grijă de tine, trimiți acest mesaj subconștient celorlalți: Eu nu pot să am grijă de mine așa că te rog să ai tu grijă de mine. Acest lucru le permite să intervină în viața ta și să îți spună ce ar trebui să faci.
  2. Te revolți împotriva autorității. Rebelii fac parte din categoria celor mai controlați. Când își face apariția orice mic semn de autoritate, ei opun rezistență, fapt ce determină o intervenție și mai mare a autorității asupra lor. Aliniem 10 angajați. Nouă dintre ei urmează regulile și cooperează unii cu alții. Unul e rebel. Cine va fi monitorizat cel mai mult? Rebelul. El invită în viața lui o și mai mare autoritate. Și așa începe să fie controlat.
  3. Nu îți exprimi opinia. O modalitate sigură prin care le dai puterea celorlalți asupra ta este să îți ții ascunse gândurile, sentimentele și opiniile. În acest fel, ești de acord cu agenda celor dispuși să se facă auziți. Ei au puterea și tu te afli la mila lor prin această încuviințare tacită.
  4. Nu ești conștient de sentimentele tale. Sentimentele reprezintă o parte indispensabilă în luarea de decizii. Ele reflectă propriile valori și asigură baza vieții noastre. Dacă nu ești conștient de sentimentele tale, s-ar putea să nu știi cum stă treaba. De exemplu, cineva te roagă să faci ceva ce ție nu îți place și față de care ai un disconfort. Disconfortul tău este vag și tu îl alungi imediat, nedorind să devii conștient de el, prin urmare este mult mai probabil să faci lucruri  pe care nu le dorești pentru alții, care te pot controla în acest fel.
  5. Atragi oameni cărora le place să controleze. Acest tip de oameni îți vor părea puternici, independenți, carismatici și vei crede că ești în siguranță alături de ei. Dacă ai o dorință subconștientă de a fi controlat, nu te vei simți confortabil cu cineva care așteaptă de la tine să iei decizii și să îți asumi responsabilitatea pentru ele.

Dacă simți că viața ta nu îți aparține cu adevărat, s-ar putea să ai o tendință către a fi controlat. Acest lucru te face să cauți, în mod subconștient, oameni și medii care să te controleze, în timp ce în fiecare minut vei urî asta, în mod conștient.

Posted in Uncategorized and tagged .