Cinci obiceiuri nesănătoase care te golesc de energie

good-habits-bad-habits1. Trăiești în dezordine mentală. Atunci când ai foarte multe lucruri de făcut și te simți obosit din cauza asta, este pentru că nu îți ții lucrurile în ordine. Este natural ca, în cazul unei vieți foarte aglomerate, să devenim puțin dezorganizați, dar asta nu face decât să adauge un factor de stres. Cu toții avem nevoie să facem curat din când în când, să ne ordonăm treburile, să le prioritizăm și să mai scoatem câteva lucruri de făcut din lista noastră, acele lucruri care nu sunt atât de importante. Asta înseamnă că trebuie să ne simplificăm viața.

2.  Nu iei niciodată o pauză. Știu că e greu să iei o pauză, dar este spre binele tău. Obișnuim să credem că, dacă vom lua o pauză de la activitatea noastră, acest lucru va însemna că vom rămâne în urmă cu proiectul și că vom pierde oportunități din această cauză. Nu realizăm că, dacă nu vom lua niciodată o pauză, de fapt, ne va inhiba creativitatea și eficiența. Fă-ți timp pentru mici pauze , de-a lungul unei zile. Sau, și mai bine, ia o vacanță și fă o pauză mai mare.

3. Ai relații toxice. Fii atent la oamenii cu care te înconjori. Unii dintre ei vin cu negativitate și te descurajează. Negativitatea ne poate seca de energie. Evită oamenii care întotdeauna au nevoie de ceva de la tine sau care îți solicită mult timp. Mai bine, fii alături de cei care te energizează emoțional.

4.  Nu bei apă suficient de mult. Deshidratarea afectează nivelul tău de energie. Știu că este mai ușor să îți torni o ceașcă de cafea atunci când esti obosit, în locul unui pahar de apă. Dar, dacă nu bei apă, tot ce va face acea cană de cafea este să te deshidrateze și mai mult.

5. Nu dormi suficient. Este foarte important să dormi atât cât ai tu nevoie.

Alege să fii disciplinat. Este o schimbare mică, însă cu efect major în viața ta.

 

 

Posted in Uncategorized and tagged , , .