Cum să ai o relație mai bună

good-relationship

Este foarte posibil să îți dorești să inițiezi și să menții o relație personală satisfăcătoare. Din păcate, mulți oameni eșuează de mai multe ori în cursul vieții, fără să știe din ce motiv.

3  Idei care te vor ajuta să ai o relație mai bună

  1. Fii conștient de nevoile pe care le ai și care îți afectează reacțiile și comportamentul într-o relație. De exemplu, condus de nevoia de a fi iubit, poți deveni prea submisiv față de partenerul tău. Sau, nevoia de independență te poate face să păstrezi distanța de celălalt. Nevoile pe care le avem afectează felul cum reacționăm și ne comportăm, de aceea este important să devenim conștienti de ele și să ne eliberăm de impactul negativ pe care îl pot avea asupra relației noastre și în acest fel vom putea să relaționăm într-o manieră mai sănătoasă și matură.
  2. Verifică dacă expectațiile tale sunt realistice. Este natural să ai așteptări de la cei din jurul tău. Astepți ca partenerul tău să fie întotdeauna lângă tine, să te iubească necondiționat, să te înțeleagă mereu sau să aibă numai stări bune, șamd. Dacă așteptările nu îți sunt satisfăcute, în loc să devii furios pe cel de lângă tine, întreabă-te dacă acestea sunt realiste, deoarece, de multe ori, nu sunt și acest lucru determină frustrări, furie și dezamăgiri.
  3. Fii dispus să îți asumi responsabilitatea pentru contribuția ta la problemele care pot apărea în cuplu. Sunt mulți oameni care niciodată nu vor admite că ar putea să greșească în relația lor. Luptă cu partenerul ca să îl convingă că ei au dreptate. Asta nu face decât să ajute la escaladarea problemelor. Într-o relație sunt implicați doi oameni care au două opinii și două percepții despre cum stau lucrurile. Când devii conștient de felul cum reacționezi și te comporți, îți va fi mai ușor să îți asumi responsabilitatea pentru partea ta de greșeală. Făcând acest lucru admiți că ai putea să greșești chiar și tu.
Posted in Uncategorized and tagged .