Două vorbe despre iubire

http://wide-wallpapers.net/

Ce este iubirea? Cred că sunteți de acord că aceasta este o întrebare care ne-a preocupat mereu pe cei mai mulți dintre noi. Iar, următoarea întrebare, Cum facem ca iubirea să dureze?, vine în mod natural, după prima.

La început, doi oameni vor simți o puternică atracție și o dorință sexuală, însă iubirea este un sentiment care se dezvoltă în timp. Mai mult decât atât, cei care se iubesc, își arată unul altuia, dovezi de iubire, care îi hrănesc emoțional și le consolidează relația.

Iubirea este un proces care include felul în care îți arăți afecțiunea față de partener și modul în care acesta dorește să fie iubit; presupune să fim empatici, să venim în întâmpinarea nevoilor celuilalt și să ne sprijinim reciproc, atunci când avem nevoie.

O iubire sănătoasă adultă există în momentul în care cei doi parteneri sunt interdependenți emoțional. Acest lucru înseamnă că, cei doi se iubesc, le pasă, există dorință fizică și emoțională, se simt în siguranță împreună, dar își dau voie să fie și vulnerabili, se respectă reciproc suficient de mult, încât fiecare dintre ei să își poată păstra propria identitate.

Cum facem ca iubirea să dureze?

  • Gestionăm conflictul. Toate cuplurile intră în conflict la un moment dat, dar ceea ce contează este cum gestionează acest lucru. Când un compromis nu pare posibil, cheia este să administrezi conflictul și să lupți corect. Acest fapt presupune să nu existe lovituri sub centură, să asculți ce are partenerul de spus, să vorbești clar și direct, să iei  în considerare punctul celuilalt de vedere și cum ar putea să fie interpretat ceea ce spui. Rezistă impulsului de a reproșa chestiuni din trecut. Nu trebuie să ne punem de acord, dar trebuie să ne înțelegem reciproc.
  • Suntem asemănători. Interesele, opiniile și experiențele noastre se pot schimba, pe măsura ce timpul trece, însă dacă suntem asemănători în ceea ce privește credințele noastre de bază, avem premisa pentru o relație durabilă.
  • Ne distrăm împreună. Indiferent care ar fi lucrurile care ne fac să ne simțim bine, toate cuplurile ar trebui să găsească activități care să îi facă să se distreze împreună.
  • Ne exprimăm nevoile clar. Niciunul dintre noi nu este cititorul minții celuilalt.
  • Ne împărtășim sentimentele. Acest lucru ne ajută să ne conectăm emoțional.
  • Ne păstrăm propriile pasiuni. Cu toții suntem creaturi complexe. Nu ne putem potrivi perfect, în ceea ce privește toate nevoile și interesele noastre. Este în regulă să avem separat activități care ne fac plăcere, singuri sau cu prietenii.
  • Ne arătăm afecțiunea zilnic. Micile gesturi frumoase pe care le facem unul față de celălalt, au puterea de a ne apropia.
  • Avem un țel comun. Să știm fiecare ce vrem de la viață și să mergem către un scop comun, va întări legătura dintre noi.
  • Ne respectăm diferențele. Vor exista mereu diferențe între noi, însă cei care au o relație reușită, le admit, fără să reacționeze negativ la acestea.
  • Ne acceptăm propria individualitate. Este foarte important să ne lăsăm partenerul să fie exact așa cum este el.

Nu există o rețetă perfectă care să ne spună cum să facem ca iubirea să dureze. Este ceva ce trebuie realizat continuu de către amândoi, în vorbe și în fapte. Dar, putem să spunem că, iubirea va dura, atunci când doi oameni sunt hotărâți să fie împreună, aleg să se comporte în moduri care le pot susține ceea ce simt și se conectează emoțional, de cele mai multe ori.

Posted in Uncategorized and tagged , , .