Două vorbe despre vampirii energetici

vampire-bats

Ai simțit vreodată că ești golit de energie, atunci când ți-ai petrecut timpul cu o anumită persoană? Te-ai simțit extenuat, obosit, stresat, anxios, plictisit, copleșit sau deprimat, după câteva minute petrecute în compania acelei persoane?  Poate chiar te-ai simțit vinovat pentru gândurile negative pe care le aveai pentru că te făcea să te simți așa de rău. Sau poate ai crezut că este ceva în neregulă cu tine, că ai o durere de cap subită sau că ești presat de termenele de la locul tău de muncă. În oricare dintre cazuri, nu înțelegeai de ce nu ești în apele tale. Dacă cele de mai sus ți se par familiare, este posibil să te fi întâlnit cu un vampir energetic.

Vampirii energetici sunt indivizi imaturi emoțional care au sentimentul că întreaga lume se învârte în jurul lor. Ei sunt aproape incapabili să vadă lucrurile din punctul de vedere al unei alte persoane. De obicei, sunt lipsiți de empatie și au credința că trebuie să ia totul de la ceilalți. La prima impresie, vampirii energetici par foarte atractivi. De cele mai multe ori, arată bine, sunt îndrăzneți, sclipitori sau inteligenți și te flatează. Pare că este exact de ce aveai nevoie în acel moment. Totuși, fii atent că, în felul acesta te pregătesc pentru a fi exploatat mai târziu, în oricare mod li se va părea potrivit pentru a-și atinge scopurile. Ceea ce arată inocent la început, de exemplu, faptul că ai un nou prieten, te poate conduce la compromiterea moralei și valorilor tale. Deoarece, vampirii energetici se pricep de minune la a evita responsabilitățile, s-ar putea ca tu să fii cel pe care va cădea vina, atunci când lucrurile nu vor merge bine.

Cum să te protejezi?

  1. Fii atent și descoperă persoanele care te golesc de energie. Evaluează-le, limitează-le contactul sau elimină-le din viața ta.
  2. Stabilește granițe clare. Este foarte important să îți limitezi timpul pe care îl petreci ascultând plângerile unui vampir energetic.
  3. Pleacă. Dacă simți că începi să te golești de energie, scuză-te politicos și pleacă. Este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine.

Tipuri de vampiri energetici:

Victima. Crede că lumea este împotriva ei, se plânge continuu, încercând să capteze atenția celorlalți.

Cel care învinovățește. Întotdeauna îi invinovățește pe alții, nu își asumă responsabilitatea pentru propriile acțiuni, aruncă răspunderea pe umerii altora.

Drama Queen. Încearcă să fie mereu la înălțime și în atenția celor din jur, exagerând și mărind importanța lucrurilor.

Tipul atractiv. Este cel care spune glume mereu, care vorbește mult, vrea să fie în centrul atenției, dorind ca energia celorlalți să fie îndreptată către el.

Tipul vinovat. Folosește vina ca să obțină ceea ce vrea de la ceilalți.

Tipul nesigur. Încearcă să îi aducă pe cei din jur la nivelul lui scăzut de stimă de sine.

Tipul bârfitor. Nemulțumit de propria viață, este interesat de ceea ce se întâmplă în viața altora.

Posted in Uncategorized and tagged , , , , .