Manifest pentru zâmbet

World-Smile-Day-Fun-Facts

Drumurile mă duc prin cea mai mare parte a orașului. Intru în contact cu tot felul de oameni și am observat că mulți dintre ei au în comun un lucru: nu zâmbesc. Nu zâmbesc aproape deloc, iar atunci când încearcă să o facă, rezultatul este o grimasă, de parcă atunci ar învăța să zâmbească sau poate au uitat să o facă și asta este tot ce își amintesc despre zâmbet. O grimasă scurtă, ca un favor suprem pe care îl fac lumii.

Însă, am remarcat ceva interesant la pacienții mei. Cei care ajung la psiholog, zâmbesc. Poate, câteodată timid, alteori cu încredere, dar asta au ei diferit de ceilalți oameni. Nu au uitat să zâmbească autentic și sunt cei care caută ajutorul, atunci când au nevoie de el. Ei știu că nu este în interesul lor să cedeze fără luptă ( așa cum unul dintre pacienți mi-a spus ), dacă acest lucru este  necesar. Ei sunt cei care nu s-au pierdut, cei pentru care speranța are acest nume, cei care zâmbesc și după ce ies din cabinet, cei care reprezintă un exemplu pentru apropiații lor. Sunt aceia care trăiesc.

Zâmbetul este viață. Ajută-i pe cei dragi să înțeleagă că niciodată nu este prea târziu să zâmbești. Dă mai departe un zâmbet, chiar acum!

Posted in Uncategorized and tagged .