Mituri despre relații

images (16)
  1. Mit: Cel care te iubește cu adevărat știe automat ce să spună și ce să facă ca tu să fii fericit.

Adevăr: Din moment ce nimeni nu ne poate ghici gândurile, este important să spunem ce nevoi avem în relația noastră. În cazul unei neînțelegeri, mulți parteneri păstrează tăcerea, sperând că celălalt își va da seama unde a greșit, fără a-i comunica acest lucru. Cuplurile trebuie să învețe să își exprime sentimentele și să fie onești unul cu celălalt. Comunicarea reprezintă cheia într-o situație de conflict. De reținut faptul că, sunt trei entități prezente într-un cuplu, cei doi parteneri și relația în sine. Aceasta trebuie pusă pe primul loc, discuțiile deschise și oneste, având puterea să contribuie la consolidarea ei.

  1. Mit: Secretul unei relații reușite este să ai copii.

Adevăr: Nu există reguli universal valabile, exceptându-le pe acelea pe care cuplurile le stabilesc împreună, fără ascunzișuri și sincer. Când cuplurile decid să facă schimbări majore în viața lor, de exemplu să aibă copii, fără a lua în considerare nevoile și credințele fiecăruia dintre ei, acest lucru nu poate să conducă decât la probleme reale, care în timp vor șubrezi legătura dintre ei.

  1. Mit: Diferențele dintre parteneri vor distruge relația.

Adevăr: Nu diferențele au potențialul de a distruge relația, ci felul în care partenerii reacționează la ele. Ne îndrăgostim crezând că suntem una cu partenerul nostru, minimalizăm diferențele dintre noi și uităm că suntem două persoane total separate. Când ne dăm seama de acest lucru, ne înspăimântăm. Dar, este important să realizăm că diferențele dintre oameni sunt naturale. Nu trebuie să fim de acord cu tot ce zice partenerul nostru, dar putem găsi ceva care să merite atenția noastră. Chiar dacă crezi că nu poți găsi, încearcă. Poți să zici – Nu înțeleg ce vrei să spui, te rog să îmi explici-. Acest tip de discuții dă cuplului posibilitatea să se conecteze și să se cunoască. La începutul relației vorbim întruna despre noi, ar fi bine să facem așa mereu.

  1. Mit: Cuplurile fericite nu se ceartă.

Adevăr: Fiecare dintre noi intrăm într-o relație cu propriile așteptări, nevoi, dorințe, temeri, experiențe din familie și din relații anterioare. E normal să avem neînțelegeri.De fapt, lipsa discuțiilor contradictorii indică o lacună de încredere și intimitate emoțională. Dacă partenerii nu se ceartă, înseamnă că fac tot felul de compromisuri emoționale care vor activa sentimente de dispreț și nesiguranță. Cuplurile sănătoase se ceartă, dar nu explodează, nu lovesc sub centură și nu folosesc cearta ca pe un instrument ca să câștige puterea în relația lor.

  1. Mit: Cuplurile fericite fac totul împreună.

Adevăr: A petrece timp împreună și a avea interese comune este minunat, dar a te concentra pe propiile interese este, de asemenea, un lucru sănătos pentru relație. Dacă ni s-ar bloca accesul la activitățile proprii, dacă nu ne-am simți susținuți în atingerea obiectivelor noastre, sentimentul de siguranță și încredere în relația pe care o avem, ar fi compromis.

 

Posted in Uncategorized and tagged , , .